Dec 06

Kryddeskuffen

Nå begynner det å bli fullt i kryddeskuffen min.  Så nå skal det ikke mangle på smakfulle retter framover.  Gleder meg til julaften, da kommer det ennå mer i den. Må snart ha en stor krydderhylle, skal jeg klare å holde system i det her.

Til våren skal jeg og bestefar starte en urtehage sammen, da skal jeg produsere masse urtesmør for salg og lage mye annet godt som te og pestoblandinger. Det skal bli gøy.

Fenalåret har jeg også hengt opp til tørk i dag. Det blir godt når det er blitt salt og tørt.

Nå skal jeg gå i gang med noe matlaging. Får se om jeg ikke legger ut bilde og oppskrift på det senere i kveld. Tenkte vi skal ha noe pastagreier nå og kanskje lage til bakt potet senere mens vi ser på film. Skulle tro det var lørdag i dag 🙂

3 Comments

  1. las artes says:

    Persille er den mest dyrkede og brukte urten i Norden. Urten kan kjøpes tørket eller frisk, og i potter som kan stå på kjøkkenbenken. Frisk kruspersille kan også dypfryses i luftfylte plastposer, for da kan bladene knuses før de tines. Man kan også fryse finhakket persille i isterninger og bruke isbitene som krydder i sauser. Persille fremhever smaken på maten, og er en viktig del av krydderkvasten som kalles bouquet garni. Urten brukes gjerne som krydder i supper, eggretter, marinader, grønnsakretter, på nypoteter, sauser og farser, til kjøtt og fisk, og i urtesmør og salater. Helst så hakker og tilsetter man persillen rett før servering, for da beholder den mest smak og næringsinnhold. Siden glattbladet persille har en kraftigere smak enn kruspersille, er den mest velegnet til mat som skal kokes. 1-2 teskjeer tørket persille passer til fire porsjoner. I Frankrike lager man en blanding av finhakket persille og hvitløk. Denne kalles persillade og drysses over mange slags matretter, som f.eks. kjøtt og stekte poteter. Som garnityr kan bladene brukes friske, eller friteres i olje til de er sprø.

  2. Qrian says:

    Varff6r inte, mina elever e4r kaknse lite gamla ff6r just stje4rnor, men att tydligt visa det man e4r mest stolt f6ver e4r en bra ide9. Det e4r ff6r mycket fokus pe5 det som inte fungerar.

  3. Youngmin says:

    Hej Anna!Jo, jag ge5r ut med hunden ckirus 2 3 timmar per dag med min hund. Vi ge5r mest i skogen. Jag skulle vilja f6ka fle5set under mina promenader och utf6ka den tiden mer. Funderar pe5 stavar och vikter. Har du ne5gra tips?Kram Linda

Leave a Reply