Oppskriftene mine

Her samler jeg alle oppskriftene mine som jeg deler på bloggen. Husk jeg er ingen kokk eller ekspert, så det her er kun måter jeg har funnet på selv. Når jeg skal lage noe finner jeg som regel fram grønnsaker, kylling eller svin. Når disse er kuttet opp og klar til å bli tilberedt finner jeg fram ulike krydder og sauser som jeg lager en egen vri på. Noe mat blir ikke det beste mens noe blir en stor slager, og det er de beste jeg legger ut. Supper og forskjellige lapskauser blir det og mye av.

432022s1vheyatjs

kylling i curry vindaloo saus.

Ingredienser:

300gr Kyllingfilet
Paprika
Løk
Purreløk
Vann
Olje
Koriander
Gurkemeie
Chilli pulver
Ingefær
Papadums (indisk brød)

Framgangsmåte:
Varm opp olje i stekepanne, Hakk opp så mye grønnsaker du ønsker, Stek Kyllingen og ha i kryddrene. Tilsett 1/2 kopp vann og deretter sausen. Skru ned varmen mens det småkoker i 5-7 minuter.

Når det er ferdig tar du Papadums som er penslet litt med olje og steker dem i oven i ca 1 minutt. Det er viktig at dem ikke blir penslet for mye for da blir ikke brødene bra. Også må man følge med at de ikke blir svidd,for det er fort gjort.
Man kan godt også servere retten med Indisk nan brød eller ris. Alt etter hva du selv liker. Husk også å krydre etter din egen smak, jeg selv liker det veldig sterkt!

432022s1vheyatjs

Pastayummy

  • pasta
  • pesto
  • kjøttdeig
  • løk
  • purre
  • tomat
  • paprika
  • gressløk
  • persille

Framgngsmåte:

kok pasta, sil av vannet og bland i pesto.

stek kjøttdeig og bland alle ingredienser i.

ha kjøttet over pastaen og server med bruchetta eller annet brød.

link: http://majaandrea.blondie.no/2010/11/19/dagens-oppskrift/

432022s1vheyatjs

Kveldskos

1 fat Bruchetta med hvitløksmør.
Oppå der er det kreolsk kyllingsalat
toppet med salatkylling.

1 fat hvit asparges surret inn i Italiensk
spekeskinke med rømmedressing
av lime og koriander og purreløk på toppen.

Og litt Gullsprø med litt av disse
to blandingene på.

mmmm….. luksus til en billig penge

link: http://majaandrea.blondie.no/2010/11/17/kveldskos/

432022s1vheyatjs

Pastarett med kyllingkjøttdeig *1/5 Løk
*1/5 Tomat
*1 Purreløk
*1/5 Rød paprika
*1 pose Pinjekjerner
* Pastaskruer
* 300gr kyllingkjøttdeig
*1 glass pastasaus Al forno

 Framgangsmåte:

 Kok  pastaskruer i lettsaltet vann, Stek kjøttdeigen og ha den på et fat mens du venter på at pastaen blir ferdig. I mellomtiden steker du alle grønnsakene som du på forhånd har kuttet i passende str. Ha i krydder som gressløk, persille, pasta al pesto mens det blir stekt.
når alt er ferdig siles vannet bort fra pastaen og sausen hellers i en kasserolle sammen med alle ingredienser, og la det småkoke litt i noen få min.
Smaker god sammen med bruchettabrød med hvitløkssmør.

 Link: http://majaandrea.blondie.no/2010/11/17/kveldens-meny/

432022s1vheyatjs

Rømmesild:

 Rømme
Rødløk
Dill
Laurbærblad
Sennepsfrø
Nellik
Gressløk
Salt
Pepper
Eddik
krydret sildebiter

Framgangsmåte:

Tilsett egentlig krydder etter din egen smak, jeg gjorde sånn her: Hakk så mye rødløk du vil ha (jeg tok nesten en halv)  i små terninger, Knus 1 laubærblad og sennepsfrø (kan bruke bare litt sennep om ønskelig) i en mort, bland i 1 ts malt nellik,  2 ts dill og gressløk, 1 ts Eddik, en fingerknipe salt og pepper.

Bland krydderet sammen med rømmen og ha i silden med den mengden du selv ønsker. Sett så blandingen i kjøleskapet i 1 døgn slik at det får trekke godt.

432022s1vheyatjs

Pasta a la Maja:

*Kokosmelk
*Pasta
*Karbonade (eller kyllingfilet))
*Rød løk
*Vanlig løk
*malt Koriander
*Gressløk
*Gurkemeie
*malt Ingefær
*persille krydder
*Chillikrydder med lime
*Pinjekjærne

Framgangsmåte:

Kok pasta, (jeg brukte skruepasta)  Hakk løken og kjøttet i terninger og stek det til løken er gyllen, bland krydderet i (jeg tok en “desj” av alt og smakte det til) og tilsett 1 boks kokosmelk. La melken koke litt, så tilsettes pastaen. mot slutten av koketiden tilsettes pinjekjerner.

Når retten er ferdig kan du kverne chilli explosion krydder for en sterkere smak etter ditt ønske. Jeg synes det ble prikken over “i”en

Vil du ha litt ekstra asiatisk smak er det ekstra godt med sitrongress i blandingen.

Det går helt sikkert også ann å bruke matfløte i steden for kokosmelk.

Gi gjerne en tilbakemelding om du prøver det:)

432022s1vheyatjs