Nov 10

Matlaging

I det siste har jeg fått skikkelig dilla på matlaging, urter og krydder.

Jeg lager mat ut i fra hva jeg liker, og hva jeg tror blir godt.

Så alle mine oppskrifter er satt sammen av meg selv.

Jeg blir å legge ut de som jeg synes er vellykka.

Her er er noe jeg har laget i det siste:

Rømmesild:

Rømme
Rødløk
Dill
Laurbærblad
Sennepsfrø
Nellik
Gressløk
Salt
Pepper
Eddik
krydret sildebiter

Framgangsmåte:

Tilsett egentlig krydder etter din egen smak, jeg gjorde sånn her: Hakk så mye rødløk du vil ha (jeg tok nesten en halv)  i små terninger, Knus 1 laubærblad og sennepsfrø (kan bruke bare litt sennep om ønskelig) i en mort, bland i 1 ts malt nellik,  2 ts dill og gressløk, 1 ts Eddik, en fingerknipe salt og pepper.

Bland krydderet sammen med rømmen og ha i silden med den mengden du selv ønsker. Sett så blandingen i kjøleskapet i 1 døgn slik at det får trekke godt.

Pasta a la Maja:

*Kokosmelk
*Pasta
*Karbonade (eller kyllingfilet))
*Rød løk
*Vanlig løk
*malt Koriander
*Gressløk
*Gurkemeie
*malt Ingefær
*persille krydder
*Chillikrydder med lime
*Pinjekjærne

Framgangsmåte:

Kok pasta, (jeg brukte skruepasta)  Hakk løken og kjøttet i terninger og stek det til løken er gyllen, bland krydderet i (jeg tok en “desj” av alt og smakte det til) og tilsett 1 boks kokosmelk. La melken koke litt, så tilsettes pastaen. mot slutten av koketiden tilsettes pinjekjerner.

Når retten er ferdig kan du kverne chilli explosion krydder for en sterkere smak etter ditt ønske. Jeg synes det ble prikken over “i”en

Vil du ha litt ekstra asiatisk smak er det ekstra godt med sitrongress i blandingen.

Det går helt sikkert også ann å bruke matfløte i steden for kokosmelk.

Gi gjerne en tilbakemelding om du prøver det:)

One Comment

  1. idebenone says:

    Tilsett egentlig krydder etter din egen smak, jeg gjorde sånn her: Hakk så mye rødløk du vil ha (jeg tok nesten en halv) i små terninger, Knus 1 laubærblad og sennepsfrø (kan bruke bare litt sennep om ønskelig) i en mort, bland i 1 ts malt nellik, 2 ts dill og gressløk, 1 ts Eddik, en fingerknipe salt og pepper.

Leave a Reply